Niet voeren, maar waarom niet?

Wat tof dat je meer wilt weten! 

Om te beginnen: brood, appels, wortels, suikerklontjes én maiskolven zijn voor de meeste paarden en pony’s, maar ook andere dieren, niet geschikt. Dieren met onderliggende problemen kunnen er zelfs doodziek van worden. We stellen het daarom heel erg op prijs dat je dit leest. 

Er zijn meer dieren met onderliggende problemen dan je denkt, je ziet het alleen niet altijd. Omdat het soms moeilijk te zien is, is het voor een eigenaar van belang dat hij of zij precies weet wat  zijn of haar dier eet.

En gras dan?
Ook gras kan voor paarden en pony's, maar ook andere dieren, met onderliggende problemen al teveel zijn. Naast dat in sommige omstandigheden heel veel belastende stoffen in het gras kunnen zitten, krijgen veel dieren bermgras gevoerd. Niet zo lekker als je bedenkt hoeveel auto's er op een dag langs rijden en hun uitlaatgassen op dat gras achterlaten. 

Niet voeren, dat is het beste!


Op deze website lees je alles over gezonde voeding voor paarden en pony’s. Dat hoeft niet nu, maar op een later moment op je  gemak. Als je van paarden en pony’s houdt, is dat waardevolle informatie. De dieren zullen je dankbaar zijn. Hun eigenaren niet minder.