Ik - Jessica Vos - zocht een plek waar ik kon vinden wat ik zoek. Voor shetlanders welteverstaan. Voor hun gezondheid, Een klein hooinetje. Een simpel halster dat niet roze of ‘regenboog’ van kleur is. Maar ook voor kleine(re) verpakkingen met gezonde voeding, de juiste supplementen voor bijvoorbeeld hoefbevangenheid en ideeën om ze in beweging te houden. Die plek vond ik niet. Dus maakte ik ‘m zelf. Inmiddels zijn we meer dan alleen maar een website voor eigenaren met kleine pony's, ook eigenaren met paarden weten ons te vinden en daar zijn we trots op!
Welkom op gezondepony.nl!

Ik heb altijd al een zwak voor shetlanders gehad.
Al wist ik toen nog niet wat ik nu weet.
Ik vond ze schattig, lekker bol, fluffy en je zag ze overal!

Op dat laatste na is er veel veranderd. Dat schattige werd stoer of brutaal, zelfverzekerd misschien wel. ‘Schattig’ is het laatste dat je mij nu zult horen zeggen over een Shetlander. Dat ‘lekkere bolle’ blijkt niet zelden ongezond dik, soms tegen obesitas aan. Niet zo leuk dus, vooral niet voor de pony. En die fluffy vachten; in de winter prima, maar in de zomer…

Een hele tijd geleden kocht ik mijn eerste Shetlander. Een merrie. Catoo. Ze was, op z’n zachtst gezegd, nogal duidelijk. En bol. En fluffy. Ach, ze kon er nog wel bij. Anders zou haar lot enkele reis slachthuis zijn. Ze was namelijk niet zo aardig geweest tegen kinderen (en volwassenen). Meer dan eens.

Mijn beeld over Shetlanders moest ik snel bijschaven. Het zijn niet per definitie troeteldieren, grasmaaiers of gezelschapspony’s. Wat ze wel zijn? Paarden. In een kleiner, vaak wat ruim jasje. Kleine paarden die het heerlijk vinden om met en voor jou aan het werk te gaan. Dus dat werd het plan! En daar liep ik al meteen tegen de eerste desillusies aan. Als volwassene wilde ik geen roze, glitters of bling bling voor mijn pony. Hooinetjes en hun mazen waren te groot, verpakkingen met gezonde voeding te groot, beloningssnoepjes te ongezond. Als ik al iets vond, moest ik dat op verschillende plekken kopen of bestellen.

Ondertussen zorgden Catoo en haar paardenvriendjes ervoor dat ik me meer in de hoeven ging verdiepen, eerst mijn eigen paarden bekapte en het nu mijn werk is. In mijn werk als bekapper kom ik een hoop Shetlanders tegen. Ook zij worden door hun eigenaren schattig gevonden. Of iets minder schattig. Sommigen doen dienst als grasmaaier of gezelschapspony voor ‘het echte paard’. Maar ook steeds meer als serieus maatje om samen mee op pad te gaan. Al die eigenaren lopen tegen hetzelfde aan. Je moet de twaalf nog niet gepasseerd zijn, wil je hetgeen voor de kleinere pony op de markt is leuk of bruikbaar achten.

Voor al deze eigenaren is gezondepony.nl de plek waar je voortaan alles voor handen hebt om je paarden goed te verzorgen. Of het nu gaat om goede hoefzorg, geschikte training, gezondheid of gewoon een simpel, goed passend zwart halster.

Mis je iets, zoek je iets specifieks?

Stuur me gerust een berichtje! Rome werd ook niet in één dag gebouwd. Deze webshop ook niet. Samen maken we ‘m nóg beter.