Rainrot

Als shetlanders al rainrot hebben dat wordt dat vaak over het hoofd gezien. Ten eerste omdat het je door de dikke vacht niet snel voelt of ziet en ten tweede omdat je het bij een shetlander niet verwacht als je ziet waar ze vandaan komen. Het is op de Shetland eilanden maar gemideld 78 dagen per jaar droog en met een luchtvochtigheid van 80 procent best nat.

Lees meer »

Zand!

Koliek, geen enkele paardeneigenaar wil ermee geconfronteerd worden. En toch zijn er veel mensen die er over mee kunnen praten helaas. We kennen vele versies maar in de wintertijd zijn de verstoppingskoliek en zandkoliek de meest opvallende en veel voorkomende. Helaas hebben wij er ook ervaring mee. Wat ging er mis, die vraag heb ik mezelf vaak gesteld, daar ga ik jullie over informeren, naast de dingen die natuurlijk wel goed gingen, als ik daarmee een paar paarden en pony’s kan helpen dan was het een vreselijke maar nuttige gebeurtenis.

Lees meer »

Wat nou als ik jouw kind Haribo zou geven?

Het is zondagmiddag, de zon schijnt, dus veel mensen trekken eropuit. Soms ‘alleen maar even een blokje om’. Wandelen door de buurt en even bij de paarden kijken. Klinkt voor mensen herkenbaar en als het daarbij zou blijven, is daar natuurlijk helemaal niks mis mee. Integendeel, bewegen is immers gezond!

Lees meer »